Wat is rebalancing!

Rebalancing is een unieke diepgaande vorm van lichaamswerk. Het nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Het nodigt je uit nieuwe ruimtes in te nemen. Je bewustzijn te vergroten. Anders gezegd: via aanraking kom je tot dieper inzicht in jezelf en laat je je bestaande ruimtes niet langer door kramp of angst bezetten. Dit ruimer worden is mogelijk als we dieper ontspannen in ons fysieke lichaam.

E-motie – Veel klachten ontstaan uit het opslaan en niet leven van onze emoties en gevoelens. We slikken ze in en stoppen ze weg. E-motie betekent: energie in beweging. Als je de beweging tegenhoudt door aanpassing of welke andere vorm dan ook dan kost dit enorm veel energie. Het lichaam heeft een intelligente oplossing gevonden voor het volhouden van langdurig vasthouden van spanningen. Rondom alle organen, spieren, en spiervezels liggen dunne vliezen, fascia genoemd. Deze maken het mogelijk dat spieren langs elkaar kunnen bewegen. Als jouw geest besluit om spanningen en emoties langere tijd vast te houden, kunnen deze fascia gaan verharden. Hierdoor kunnen de spieren toch ontspannen en word je niet ongewenst emotioneel. Uiteindelijk kan dit mechanisme tot veel fysieke ongemak en emotionele klachten leiden.

Opgeslagen herinneringen – De gedachte achter Rebalancing, dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw is ontstaan uit een samengaan van verschillende vormen van lichaamswerk (Tragering, Feldenkrais, Rolfing en Cranio Sacraal), is dat alle herinneringen en ervaringen liggen opgeslagen in je lichaamscellen. Ze kunnen bevriezen , omdat het lichaam bepaalde gevoelens niet meer aankon. Dan verkrampt het, stroomt het niet meer. Door met liefdevolle aandacht de juiste manier en diepte van aanraking te zoeken, smelten bevroren herinneringen en gaat het weer stromen.

Vreugdevol en speels – Ergens vanaf willen is een klus die veel energie kost. Rebalancing gaat juist ergens naartoe. Omarm wat er is. Verleng je als het ware en ga de verbinding aan. Het is een vreugdevol en speels proces waarin je jezelf beter leert kennen in al je gevoelens en waardoor je leert te ontspannen in je natuurlijke aard. Met de wijsheid die altijd aanwezig, maar soms verborgen is. Je vecht en vlucht niet meer waardoor je ware aard meer aan het licht komt. Daarbij zoekt de rebalancer de grenzen op. Hij werkt als het ware op het scherpst van de snede. Want als hij over grenzen gaat, bestaat het gevaar dat de client zich terugtrekt. En dan kan er nooit sprake zijn van een werkelijke ontmoeting. Ik probeer met heel mijn bewustzijn mensen zodanig uit te nodigen dat ze hun aandacht in hun lichaam richten. Je lichaam zou je huis moeten zijn waarin je woont en dat je wilt bezielen. Behandel je het als je beste vriend die je zijn hartsgeheim wil toevertrouwen? Alle opgeslagen herinneringen willen hun eigen verhaal vertellen!