Reacties van clienten

Claudia: “Toen Pieter me links op mijn schouder aanraakte, raakte hij oud zeer. Daar zat een pijnlijke, verdrietige plek. Ik was een jaar of twintig. Had het gevoel erbuiten te staan, er niet bij te horen. Na de behandeling voelde ik me zachter, meer ontspannen. Alsof ik iets had losgelaten.” (na de eerste sessie) “Als Pieter mijn onderbenen aanraakt, komt een oeroud besef boven. Van voor mijn tijd. Van mijn moeder en haar overgrootmoeder. Als Pieter vraagt; “Waar staat het voor?” weet ik: voor niet op eigen benen durven staan, niet mijn eigen waarden durven leven.”

Client: “De kunst ook van stil durven zijn. Wanneer gun je jezelf nou om – vanuit zulke liefdevolle aandacht – werkelijk te voelen wat er diep in je leeft? Pieter nodigt me uit stil te staan bij opgeslagen ervaringen. Aan mij de keus wat ik ermee wil doen.”

Milly: Pieter brengt mij door zijn sessies bij mijn innerlijke vrouwelijke kracht waardoor ik mij vrij voel en diep ontroerd ben. Het voelt als thuis komen in mijn eigen lichaam, in aanraking met wie ik in wezen in de kern werkelijk ben. Ik zorg nu veel beter voor mijzelf zodat ik niet meer uitgeput raak en ben mijn passie gaan leven. Ik voel mij krachtiger en het geeft veel meer vreugde en vuur in mijn leven.

Client: Ik had al heel lang een zwaar gevoel in mijn linker schouderblad die al gauw bij inspanning overging in pijn. Pieter had er al enkele sessies aan gewerkt maar die hielpen niet helemaal. De pijn kwam steeds weer terug. In een volgende sessie legde hij alleen zijn hand op de zere plek. Misschien wel een kwartier. Ik richtte al mijn aandacht op die plek en langzaam kreeg ik er een warm gevoel in. Toen kwamen er beelden naar boven. Geen duidelijke beelden maar meer symbolen zoals in een droom. Een kind van een jaar of acht verscheen. Ze had zich in een kast verstopt achter een deur. Dit vertelde ik Pieter. Daarvandaan zijn we gaan onderzoeken wat ik als volwassene met deze deur wilde doen. Na lang twijfelen wilde ik de deur wel open doen. Ik wilde Pieter wel binnen laten. Ik zag zo de verbinding met mijn dagelijks leven, hoe ik een ander niet vertrouw en niet binnen laat. Ik realiseerde me dat ik daarin een keus heb. Ik kan de ander buiten laten staan of binnen laten. Het is een keuze die ik zelf kan en mag maken. Een aantal weken na deze realisatie merkte ik opeens dat ik geen last meer had van mijn schouder. Nu een half jaar later is de pijn nog niet terug gekomen. Ik hoef anderen niet meer buiten te sluiten, ik ben in staat keuzes te maken en te luisteren naar wat op dat moment voor mij klopt.

Ton: Pieter geeft een thuisgevoel waarin je in vertrouwen je los kunt maken en voelen van wat je werkelijk beweegt en waar de pijn diep in je binnenste ligt. Pieter heeft me verder op weg geholpen om wezenlijke dingen te ontdekken in mijn emotionele wereld die uitwerkten op mijn lichaam.

Cliente: Heel mijn leven heb ik altijd hard gewerkt. Als ik even stil zat dan voelde ik me schuldig. Dan hoorde ik mijn moeder zeggen: zeg heb je niets te doen. Een aantal maanden geleden begon ik om niets te huilen. Het was niet te stoppen. Bij het minste of geringste was de maat vol. Mijn dochter had baat gehad bij behandelingen van een haptonoom. Zo belde ik Pieter op. Ik voelde me van af het eerste moment gezien in wie ik ben. Ik kon mezelf zijn. Hij heeft me door allerlei zachte en subtiele oefeningen laten voelen wie ik ben, dat ik waardevol ben, dat ik waarde aan mijn eigen leven kan geven. Ik heb de bevestiging gekregen die ik eigenlijk mijn hele leven zo gemist heb. Dit heeft mij geholpen thuis te komen in mezelf, mezelf in waarde te zien. Het heeft mijn relaties doen verbeteren. Ik ben een blij en tevreden mens geworden.

Clementine: Wat ik een enorme kwaliteit van Pieter vind, is hoe hij een bedding schept, waarin in mij zo veilig voel, dat ik mij kan openen voor wat er wil komen. Ik vertrouw hem totaal en voel me uitgenodigd om me over te geven aan wat er op dat moment aandacht vraagt en door mij gezien of gevoeld wil worden. Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat hij ‘zoekt’ en luistert, althans zo ervaar ik het, en dan volgt n.a.v. wat er ontstaat. Het is een samenspel en dus absoluut niet iets wat ik onderga, maar waar we samen in alle eerlijkheid in participeren. Ik ervaar Pieter als iemand met gouden handen en iemand die op een diep niveau kan luisteren en verstaan. Ik vind deze manier van ‘jezelf leren kennen’ zo prachtig, omdat het zuiver, doeltreffend en zonder ‘praten’ plaatsvindt. Mijn lijf is het mooiste instrument om me te helpen mijzelf te leren kennen, naar mijzelf te durven kijken en ik vind Pieter een professional die op geheel eigen wijze zijn kennis en wijsheid in ondersteuning bij dit proces biedt.