Wie is Pieter van der Poort

Mijn talent zit in mijn handen. Dat komt tot uitdrukking in – de kunst van het aanraken -. Mijn handen staan als instrument ten dienste van jouw ontdekkingsreis naar jezelf. Aanraken is voor mij als een woordeloze dialoog. In de aanraking luister ik naar het verhaal van jouw lichaam. In die aanraking en dat luisteren gaan we samen op ontdekkingsreis. Een avontuur waarin je je eigen lichaam weer gaat verstaan, je natuurlijke balans herstelt en je zelfhelende vermogen hervindt.

Ik werk vanuit de Pulsar Visie*.

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, raakte ik burnout. Ik haalde mijn targets niet, werd ontslagen en besloot dat het roer om moest. Dat opgebrand zijn was in feite een zege. Want mijn handen zijn mijn passie. Die weten altijd waar ze moeten zijn. Ze zijn mijn instrument om mensen te helpen weer thuis te komen in hun lichaam.

Achtergrond: Opleiding Haptonomie door Frans Veldman (jr.) aan het wetenschappelijk instituut voor haptonomie te Grave. Rebalancing beroepsopleidng via de SOR. NGS gediplomeerd sportmasseur. Vele andere vormen van massage en lichaamswerk.

Inspiratie: Marcel Derkse, wiens levenswerk heeft geleid tot de Pulsar Visie*. Leraar, inspirator en oprichter van Levensschool de Voorde. Osho, leraar en grondlegger van Rebalancing lichaamswerk.

*Pulsar Visie – Alles dat gezien wordt, kan zich bevrijden -(Marcel Derkse). De Pulsar Visie heeft als uitgangspunt dat elk mens in staat is om zelf richting te geven aan zijn of haar leven. Elke mens is dus ook in staat om – als dat nodig is- de loop van zijn of haar leven te veranderen. Werkelijke verandering is niet meer en niet minder dan een moment van bevrijding. Wat zich voordoet als stagnatie wil gezien worden. En wat gezien wordt kan zich bevrijden.